• WZK Dance & Aerobics

Als u doorgaat met browsen op deze website, gaat u akkoord met de Privacy Policy van WZK Dance en Aerobics, Wassenaar. 

(Bekijk hierboven de video)

Zaterdagmiddag, op 23 juni 2018 zo rond 14.00 uur, wanneer het altijd gezellig druk in de Langstraat is, werd het flanerend publiek plotseling “opgeschrikt” door een aantal dames en meisjes, dat spontaan begon met een flashmob. Weten jullie het nog, één persoon begint met bv. dansen en al snel is er een hele groep aan het dansen.

De flashmob in de Langstraat werd gedanst door onze jazzdancegroep ondersteund met enige aerobicsleden om aandacht te vragen voor het negentig jarig bestaan van W.I.K.-Zilvermeeuwen Kombinatie (WZK). Ook twaalf jeugdleden van Gymsport Leiden dansten mee. Karin Sekrève, onze onvolpreze instructrice, had de choreografie ontworpen op de muziek van "We will rock you" van Queen en ons geweldig geinstrueerd. De meisjes uit Leiden waren getraind door Quirine de Kloet, onze enthousiaste inval instructrice.

Na de generale repetitie op het schoolplein van de St. Bonifatiusschool gingen alle dansers naar de Langstraat om zich daar onder het winkelende plubliek te mengen. Elke "Oma" (zo werden de dansers van de jazz door de kinderen genoemd) nam een danseresje mee.

Als koppel vielen zij tijdens de dans in.  Op de tonen van “We will rock you” van Queen werd de flashmob prima uitgevoerd. . Maar zo snel als ze verschenen waren ze ook weer vertrokken en dat is dan ook de bedoeling van zo’n actie.